Hamursuz Tatlısı - Sinop
Hamursuz Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 yumurta
- süt
- un
- nişasta
- su
- ceviz
- yağ
- şeker
- limon
Hamursuz Tatlısı Yapılışı:
Yumurta, süt ve un karıştırılarak tatlı hamuru yumuşaklığında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur biraz dinlendirildikten sonra ufak parçalara bölünür. Bir miktar un ve nişasta birbirine karıştırılır ve bu karışım ile yufkalar açılır. Açılan yufkaların her iki tarafı da sacda hafif kızarana dek pişirilir ve ayrı bir tepsinin içine su konur. Başka bir tepsi ise yağlanır. Yufkalar su dolu tepsiye batırılıp çıkarılarak yağlanmış tepsiye üst üste döşenir. Yalnız her yufkanın arası sıvıyağ ile yağlanmalı ve kırık ceviz serpilmelidir. İşlem bittikten sonra üzeri yağlanıp börek şeklinde kesilerek fırına verilir. O arada tatlı şerbeti hazırlanır. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti yedirilerek dökülür. Yalnız burada dikkat edilecek husus birinin sıcak, birinin soğuk olmasıdır.
Kaynak: Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sinop Geleneksel Mutfak
Hamursuz Tatlısı
Görsel Sahibi: Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13646
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
26 Mart 2020 Perşembe