­ PATLICAN PEHLİ | Kültür Portalı

Patlıcan Pehli - Amasya

Patlıcan Pehli Malzemeleri Nelerdir

  • 6 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet domates
  • 1 kg. kaburga yerinden koyun eti
  • Kara biber, tuz

Patlıcan Pehli Nasıl Yapılır

Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına üçe bölünür. Tekrar enine üçe bölünür. Tavada kızgın yağda hafif kızartılarak tepsiye döşenir. Üzerine kabuğu soyulmuş, halkalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Üzerine az suda haşlanmış kaburga eti suyu ile birlikte yerleştirilir. Tuz ve kara biber ilave edilir. Etler kızarıp suyunu çekene kadar fırında pişirilir Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 8992    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı