­ TAZE FASULYE KAVURMASI | Kültür Portalı

Taze Fasulye Kavurması - Amasya

Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir 

  • 200 g kıyma
  • 2 orta boy domates
  • 1 kg taze fasulye
  • Karabiber, tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz

Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır

Fasulyeler ayıklanır, yıkanır üçe kırılır. Yağda kıyma kavrulur üzerine fasulyeler eklenir. Rengi değişene kadar pişirilir. Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber eklenir. Domates ve fasulyeler piştikten sonra bir tabağa kırılmış ve hafif çırpılmış 3 yumurta ilave edilerek üzerine doğranmış maydanoz serpilir. Kapağı kapatılarak yumurtalar katılaşana kadar pişirilir. Tahta kaşıkta tencerede karıştırarak dağıtılır. Sıcak olarak servis yapılır. 

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4941    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba