Meyre (Mehir) - Şırnak
                
                
                    Meyre İçin Gerekli Malzemeler: 
	- Dövme buğday,
 
	- ayran,
 
	- yumurta,
 
	- kabak,
 
	- pancar.
 
Meyre Yapılışı:
yran ve dövme ateşe bırakılır. Yumurta çırpılır içine bırakılır. Devamlı bir şekilde karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam edilir. Parçalanmış kabaklar ve Pancar yaprakları içine katılır. Bir parça pişince ateşten indirilir. Soğuk servis yapılır.
Kaynak: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa
Şırnak Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Meyre
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        9891   
                            Eklenme Tarihi :
                                04 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                27 Mart 2020 Cuma