Düğülcek; Sivas’ta ince bulgurdan elde edilirken eleğin altına geçen daha ince taneli bulgura verilen addır.
Düğülcek Çorbası için Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 Çay Bardağı Düğülcek
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Ev Kıyması
- 3-4 Kemikli Kıyma (Kemikli kıyma; kıymalık, yani kavurma yapma sırasında üzerinde et olan kemiklerin kavrulması ile elde edilen kıyma.)
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- Tuz ve Kırmızıbiber
- Yeterince Su
Düğülcek Çorbası Nasıl Yapılır?
Tencereye, yağ, ev kıyması ve kemikli kıyma, salça konularak karıştırılır. Suyu ilave edilir, kaynayınca düğülcek, tuz ve kırmızıbiber ilave edilerek pişirilir.