­ DÜĞÜLCEK ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğülcek Çorbası - Sivas

Düğülcek; Sivas’ta ince bulgurdan elde edilirken eleğin altına geçen daha ince taneli bulgura verilen addır.

Düğülcek Çorbası için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 Çay Bardağı Düğülcek
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Ev Kıyması
  • 3-4 Kemikli Kıyma (Kemikli kıyma; kıymalık, yani kavurma yapma sırasında üzerinde et olan kemiklerin kavrulması ile elde edilen kıyma.)
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Tuz ve Kırmızıbiber
  • Yeterince Su

Düğülcek Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye, yağ, ev kıyması ve kemikli kıyma, salça konularak karıştırılır. Suyu ilave edilir, kaynayınca düğülcek, tuz ve kırmızıbiber ilave edilerek pişirilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 7042    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Mayıs 2019 Cuma