Ezentereli (Anasonlu Çörek) - Sivas
Su, süt, yağ, yumurta, yoğurt, tuzu ve mayası katılarak katı bir hamur yoğrulur. Büyük bir yumak alınıp el ile biraz açılır, yarım tatlı kaşığı ezentere (anason) ekilir, yumak şeklinde kapatılır ve el ile 4 cm. kalınlığında büyükçe bir daire şeklinde açılır. Arzuya göre üzerine yumurta sürülür, kare şeklinde geniş tırnak vurulduktan sonra üzerine kalan ezentere ekilir. (Eskiden fırınlarda ekmek yapımı sırasında bir kaç tane yapılan bu yöresel çöreğin bir adı Anşalı’dır.)
Malzemeler
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
½ Su Bardağı Yoğurt
½ Su Bardağı Tereyağı
3 Yumurta (Birinin sarısı yüzüne sürülür)
Yeterince Un
Yeterince Tuz
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Tatlı Kaşığı Ezentere (Anason)
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1882
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma