­ EZENTERELİ (ANASONLU ÇÖREK) | Kültür Portalı

Ezentereli (Anasonlu Çörek) - Sivas

Su, süt, yağ, yumurta, yoğurt, tuzu ve mayası katılarak katı bir hamur yoğrulur. Büyük bir yumak alınıp el ile biraz açılır, yarım tatlı kaşığı ezentere (anason) ekilir, yumak şeklinde kapatılır ve el ile 4 cm. kalınlığında büyükçe bir daire şeklinde açılır. Arzuya göre üzerine yumurta sürülür, kare şeklinde geniş tırnak vurulduktan sonra üzerine kalan ezentere ekilir. (Eskiden fırınlarda ekmek yapımı sırasında bir kaç tane yapılan bu yöresel çöreğin bir adı Anşalı’dır.) Malzemeler 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Süt ½ Su Bardağı Yoğurt ½ Su Bardağı Tereyağı 3 Yumurta (Birinin sarısı yüzüne sürülür) Yeterince Un Yeterince Tuz 1 Tatlı Kaşığı Maya 1 Tatlı Kaşığı Ezentere (Anason)
Görüntülenme Sayısı : 1882    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2017 Cuma