Gulik Kavruması - Tunceli
Gulik Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- Gulik otu (Çiriş otu)
- Su
- Yumurta
- Tereyağı
Gulik Kavurması Nasıl Yapılır
Kök ve yaprakları temizlendikten sonra bol su ile yıkanan gulik otu, ıspanak gibi doğranır. Büyük bir tencereye konularak, suyla pişirilmesi sağlanır. Pişirilen gulikler, süzgeçle süzüldükten sonra ayrı bir kapta eritilen tereyağıyla çırpılan yumurtalar üzerine dökülür. Beş dakika kadar birlikte kavrulur ve ateşten alınır.
Gulik Kavruması
Görsel Sahibi: Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sebze ve Ot Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7
Eklenme Tarihi :
15 Aralık 2025 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Aralık 2025 Salı