Etli Köfte (Acem Köftesi) Malzemeleri:
- Yağsız kıyma
- Pirinç
- İnce bulgur
- Lepe
- Tuz, karabiber, pul biber
- Reyhan
- Zeytirun (Tarhun Otu)
- Salça
Etli Köfte (Acem Köftesi) Yapılışı:
İki kez çekilmiş yağsız kıyma, pirinç, ince bulgur, lepe, tuz, karabiber, pul biber, reyhan, zeytirun, salça kullanılarak yapılır. Lepe akşamdan ıslatılır, diğer malzemelerle birlikte iyice yoğrulur avuç içinde büyükçe köfteler yapılır diğer tarafta pişirme suyu hazırlanır, soğan doğranıp yağda pembeleştirilir salça ilave edilir yeterince su konulur kaynatılır bu suya reyhan, zeytirun ilave edilir hazırlanmış olan köfteler bu suya atılıp pişirilir servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 228
Van Geleneksel Mutfak