­ MADIMAK | Kültür Portalı

Madımak - Amasya

Madımak Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g (yıkanmış, ayıklanmış) madımak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 200 g pastırma
  • 1 su bardağı kırık yarma
  • Su 

Madımak Nasıl Yapılır

Yağda soğan kavrulur. Üzerine pastırma ve salça katılır. Yıkanmış ve kıyılmış madımak konulur. Sıcak su ve yarma katılır. Pişmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5317    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba