Madımak - Amasya
Madımak Malzemeleri Nelerdir
- 500 g (yıkanmış, ayıklanmış) madımak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 200 g pastırma
- 1 su bardağı kırık yarma
- Su
Madımak Nasıl Yapılır
Yağda soğan kavrulur. Üzerine pastırma ve salça katılır. Yıkanmış ve kıyılmış madımak konulur. Sıcak su ve yarma katılır. Pişmeye bırakılır. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Madımak
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5317
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba