­ YOZGAT TANDIR KEBABI | Kültür Portalı

Yozgat Tandır Kebabı - Yozgat

Tandır Kebabı

Tandır Kebabı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? (4 kişilik)

1 kg kuzu eti

1/2 Domates

250 gr sivri biber

2 baş kuru soğan, tuz ve karabiber.

Tandır Kebabı Nasıl Hazırlanır?

Kebap için alınan et bir gün önceden tuzlanıp dinlenmeye bırakılır. Özel olarak hazırlanan tandır ocağında iki taraflı yanan ateşin ortasına şişlere takılarak yarım saat pişmeye bırakılır. Domatesler ve biberler ayrı pişirilir. Yarım saat ateşte pişen etler közde içini çekmesi için 10-15 dk. bekletilir. Pişmiş olan et özel pidesinin üstünde doğranır. İsteğe göre karabiber eklenir. Domates, biber ve kuru soğandan oluşan tabakta, doğranmış pidelerle servis yapılır.

Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Görüntülenme Sayısı : 11142    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba