Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Bulgur Çorbası, Zülbiye, Közlenmiş Patlıcan Salatası, Bulamaç Tatlısı. Afiyet olsun 😊
Bulgur Çorbası (4-6 Kişilik)
Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir?
Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?
Bir tencere içerisinde yağ ve pastırmalar kızartılır. Yeterli miktarda sıcak su eklenerek pastırmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişmesine yakın içerisine tuz, bulgur, nohut ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Çorba piştikten sonra kâselere konulur, isteğe göre üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.
Zülbiye (6-8 Kişilik)
Zülbiye Malzemeleri Nelerdir?
- 1 kg Arpacık Soğan
- 1 kg Haşlanmış Kuzu Eti veya Tavuk Eti
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Yeterli Miktarda Su
Zülbiye Nasıl Yapılır?
Arpacık soğanlar, soyulduktan sonra, bütün halde tencerenin içine konulur ve üzerine bir parmak geçecek kadar su dökülerek kaynatılır. Ayrı bir kap içinde kuzu eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden haşlanmış kuzu eti eklenerek karıştırılır. Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçası kavrularak karışıma dökülür. 10 dakika kadar tencerede kaynadıktan sonra ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.
Közlenmiş Patlıcan Salatası (6-8 Kişilik)
Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeleri Nelerdir?
-
3 Adet Orta Boy Közlenmiş Patlıcan
-
1 Adet Kuru Soğan
-
2 Adet Domates
-
3 Adet Közlenmiş Yeşil Biber
-
2 Diş Közlenmiş Sarımsak
-
Tuz
-
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
-
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Közlenmiş Patlıcan Salatası Nasıl Hazırlanır?
Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabukları soyularak, geniş bir kâse içine küçük küçük doğranır. Küçük küp şeklinde doğranmış domatesler ve ezilmiş sarımsak eklenir. Soğan incecik doğranıp tuzla ovularak yıkanır ve suyu süzdürülünce kâsedeki malzemelere ilave edilir. Tuzu, yağı ve limonu katılıp iyice harmanlanarak salata servis yapılır.
Bulamaç Tatlısı (4-6 Kişilik)
Bulamaç Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
-
2 Su Bardağı Su
-
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
-
1 Çorba Kaşığı Un
Üzeri İçin:
-
1 Çay Bardağı Ceviz
-
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bulamaç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
Su, şeker ve un bir kapta unun pütürleri gidene kadar çırpılır. Ocağa alınıp ağır ağır karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Sıcakken üzerine tereyağı kızdırılıp dökülür. Kâselere alınan bulamacın üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.
Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.