­ LOĞUSA PELTESİ | Kültür Portalı

Loğusa Peltesi - Isparta

Loğusa Peltesi  Malzemeleri Nelerdir                                                      

4-6 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 15 dakika

  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım litre su

Loğusa Peltesi Nasıl Yapılır

Bir tencere içerisinde nişasta, şeker ve su karıştırılarak ayran kıvamına getirilir. Ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Sıcakken kâselere dökülerek soğumaya bırakılır. Üzerine isteğe göre tarçın ekilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4729    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe