Halka Tatlı - Adana
Halka Tatlı Malzemeleri Nelerdir
- 4 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limonun suyu
- Bir tutam tuz
- Kızartmak için: Sıvı yağ
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Halka Tatlı Nasıl Yapılır
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. Bu karşım sıkma torbasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.
Halka Tatlısı
Görsel Sahibi: Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19081
Eklenme Tarihi :
18 Kasım 2015 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba