­ LÜŞELİ PİLAV | Kültür Portalı

Lüşeli Pilav - Hakkari

Lüşeli Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1 demet lüşe (Karların erimesiyle birlikte dağların eteklerinden toplanan bir çeşit pancar otu) 
  • 1 kg pirinç 
  • Yeterince su
  • Tuz 

Lüşeli Pilav Nasıl Yapılır

Lüşe ayıklandıktan sonra pişirilir ve süzgeç yardımıyla suyu süzülür. Pirinçle birlikte yağda 5 dakika kavrulur. Üzerine su ve tuz eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çektikten sonra bir süre dinlendirilerek servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 4521    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2023 Pazartesi