­ KURULUK DOLMASI | Kültür Portalı

Kuruluk Dolması - Adıyaman

Kuru Dolma Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)

  • 10 adet biber (yazdan kurutulmuş) 
  • 10 adet patlıcan (yazdan kurutulmuş)
  • 10 adet kabak (yazdan kurutulmuş) 
  • 10 adet salatalık (yazdan kurutulmuş)
  • 1 kg pirinç
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kurunane
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz 

Kuru Dolma Nasıl Yapılır

Sıcak suda ıslatılmış pirinç yıkanıp süzdürüldükten sonra bir leğende diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır. Daha evvelden haşlanmış ve yıkanmış dolmalık malzemenin içi doldurulur. Bir tencereye dizilir yeter miktarda su ilave edilerek pişirilir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 4549    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2023 Pazartesi