Çiriş Mıhlası - Van
Malzemler:
- Çiriş
- Yağ
- Karabiber
- Tuz
- Kayganak(yumurta, un karıştırılarak yağda kızartılır.)
Yapılışı : İlkbaharın gelmesiyle dağlardan toplanan çirişe sağlığa yararlı olmasından dolayı büyük rağbet gösterilir. Kendine has kokusu olan bu bitki dipleri kesilerek ayıklanır, bol suda yıkandıktan sonra doğranır, mümkün olduğunca kısık ateşte kendi suyunda haşlanmaya bırakılır. Suyu kâfi gelmezse çok az su ilave edilir, pişirilir. Ocaktan alınır, eli yakmayacak kadar soğuduktan sonra suyu sıkılır, bir tavaya yeterince yağ bırakılır, pişmiş olan çiriş bu yağda bir iki kez karıştırılır, karabiber, tuz ilave edilir, iyice yağlanmış olur. Ayrı bir tavada Kayganak yapılır. Çirişler tabaklara konulduktan sonra üzerine Kayganak bırakılarak fındık turp ya da turşu ile servise sunulur.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III.Halk Kültürü II syf: 225
Çiriş Mıhlası
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3788
Eklenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
20 Temmuz 2018 Cuma