Alaca Çorbası - Aksaray
Alaca Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir
- 250 gr Kıyma
- 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
- 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
- 1 Çay Bardağı Haşlanmış Buğday
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Adet Kapya Biber
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 6 Su Bardağı Su
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Un
Alaca Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tencerede tereyağı eritilir, ince ince doğradığımız soğanlar konulur, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ardından kıyma ilave edilir. Kavrulan kıymanın üzerine kapya biber ve salça eklenerek birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra su ilave edilir.
- Kaynayan çorbaya nohut, buğday, ve yeşil mercime eklenir 15 dk kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz toz tarhana, un, yoğurt ve yumurta karışımı, çorbanın içine ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak tencere ocaktan alınır.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018
Alaca Çorba
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1340
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2024 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Ocak 2024 Pazartesi