Amasya Pancar Yemeği - Amasya
Amasya'da pancara kuş ekmeği de denimektedir.
Amasya Pancar Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ot pancarı (Kuş ekmeği de denir
- 200 g kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yağ
- Tuz
- Tercihen pastırma yoksa çemen
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 3 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
Amasya Pancar Yemeği Nasıl Yapılır
Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine ayıklanmış kıyılmış yeşil pancar otu konup soldurulur sonra bulgur bir miktar çemen, tuz, salça ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerekte servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Pancar
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11497
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba