Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa, Osmanlı Saray Mutfağı'nın etkisinde kalmıştır. Ayva tatlısı Bursa’da yaygın olarak pişirilen meyveli tatlılar arasındadır.
Ayva Tatlısı Malzemeleri Nelerdir (6-8 Kişilik)
- 3 orta boy ayva
- 3 bardak şeker
- 200 gr kaymak
- 200 gr ceviz
- 4 adet karanfil
- 3 bardak su
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır
Büyük ayvalar dört, orta boy ayvalar iki parçaya bölünerek şekerli suda pişirilir, ayvalar sudan çıkarıldıktan sonra tepsiye dizilir ortalarına kaymak konur fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ayvaların üzerlerine ceviz ve kaymak ilave edilerek servis yapılır.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak