Pastırma Gağelleme - Amasya
                
                
                    Pastırma Gağelleme Malzemeleri Nelerdir
	- 300 g pastırma
 
	- 2 baş soğan
 
	- 1 kaşık sıvı yağ 
 
Pastırma Gağelleme Nasıl Yapılır
Yağda soğanlar öldürülür. Pastırmalar yarım santim kalınlığında dilimlenir. (Dilimli alınacaksa yarım santim kalınlığında olması istenir.) Bu dilimler tekrar boyuna kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Şeklini bozmadan öldürülen soğanların üzerine dizilir yarım fincan sıcak su ilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika pişirildikten sonra 2 dakika dinlendirilip çay ile sıcak servis yapılır.
NOT: Arzuya göre üzerine limon sıkılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Amasya Pastırma Gağelleme
                                            Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4347   
                            Eklenme Tarihi :
                                31 Ocak 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                08 Aralık 2021 Çarşamba