Patlıcan Kurusu Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg patlıcan
- 200 g kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı yarma
- 1 yemek kaşığı salça, tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Patlıcan Kurusu Yemeği Nasıl Yapılır
Patlıcanlar alacalı soyulur. Dörde ayrılır ve ipe asılır kurutulur. Kurumuş patlıcanlar 5 cm. boyunda kırılır ve suya atılarak haşlanır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür. Diğer taraftan soğanla kıyma kavrulur. Haşlanmış patlıcanlara yarma, salça, tuz ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konarak kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Not: Kabak kurusu yemeği de aynı şekilde yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı