Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması - Ordu
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Malzemeleri Nelerdir
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yaprak maydanoz
- Karabiber
- 2 bağ kara lahana
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır
Seçilip yıkanan lahanalar bir güzel haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya alınarak bekletilir. İçinin hazırlanışı için ısıtılmış tencereye sıvı yağ, soğan, sarımsak, salça konularak güzelce kavrulur. Kavrulan soğanın içine pirinçler ilave edilir. Bir bardak su katılarak pilav gibi dinlendirilir. Hazırlanan içi lahanalara sararak doldurulur. Hazırlanan dolmalar bir tencereye alınır. Üzerine çıkıncaya kadar sıcak su konur. Sıvı yağ ve tuzu eklenerek 20 -25 dakika pişirilir. Pişen sarmalar servise hazır hale getirilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Zeytinyağlı Kara Lahana (Pancar) Sarması
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
Dolmalar ve Sarmalar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8597
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Aralık 2025 Salı