­ ÇİR KAVURMASI | Kültür Portalı

Çir Kavurması - Ankara

Çir Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg çir ( kayısı )
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g şeker
  •  su

Çir Kavurması Nasıl Yapılır

Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan çir süzüldükten sonra, ayrı bir tencerede eritilmiş olan tereyağının içine şekerle birlikte aktarılıp üzerine bir miktar su konarak kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirilir ve çir kavurması servise hazır hale gelmiş olur. Çir kavurmasının sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 5946    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı