Çir Kavurması - Ankara
Çir Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg çir ( kayısı )
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 500 g şeker
- su
Çir Kavurması Nasıl Yapılır
Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan çir süzüldükten sonra, ayrı bir tencerede eritilmiş olan tereyağının içine şekerle birlikte aktarılıp üzerine bir miktar su konarak kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirilir ve çir kavurması servise hazır hale gelmiş olur. Çir kavurmasının sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Çir kavurması
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6025
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı