Mıhlı Kıymalı Yumurta - Antalya
Mıhlı (Kıymalı Yumurta) Malzemeleri Nelerdir (6 Kişilik)
- 500 g dana kıyması
- 6 adet yumurta
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri yeşilbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 8-10 yaprak taze fesleğen
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mıhlı (Kıymalı Yumurta) Nasıl Yapılır
- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırınız. Zeytinyağını koyunuz.
- Kızgın yağlı tavada diş diş doğranmış soğanlarla ince kıyılmış yeşil sivri biberleri karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz ve kıymayı ekleyiniz.
- Kıymayı da soğanlarla birlikte karıştırarak kavurduktan sonra tavaya rendelenmiş domatesleri, ezilmiş sarımsak dişlerini, 1 kahve fincanı suda sulandırılmış salçayı, karabiberi, kimyonu, tuzu katınız. Domatesler eriyip saldıkları suyu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz.
- Tavadaki pişmiş malzemenin üzerine kıyılmış fesleğenleri katıp, karıştırınız ve kaşıkla gözler açarak tek tek yumurtaları kırınız. Tavaya kapak örtünüz.
- Yumurtaların üstü beyazlaşınca ocağı kapatınız. Yemeği servis tabağına aktarınız; sıcak sıcak sofraya veriniz.
Not
Fesleğen yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.
Kaynak: “Mıhlı (Kıymalı Yumurta)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 84.
Mıhlı Kıymalı Yumurta
Görsel Sahibi: Gülay Batmaz
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5500
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı