­ HÖRRE AŞI | Kültür Portalı

Hörre Aşı - Ardahan

 Hörre Aşı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 - 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4-5 bardak su

Hörre Aşı Nasıl Yapılır

2 kaşık tereyağı ile un, kısık ateşte kavurulur. 5 bardak su eklenir, tuz ve karabiber ilave edildkten sonra başka bir tavada yarım kaşık tereyağı eklenip akabinde salçası ilave edilir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirildikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3530    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı