­ AĞUN ŞİRESİ | Kültür Portalı

Ağun Şiresi - Artvin

Ağun Şiresi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg siyah üzüm
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 litre su

Ağun Şiresi Nasıl Yapılır

Üzümler yıkanıp bir tencereye konur, üzerine su eklenip üzümler çatlayana kadar kaynatıldıkran sonra elekten ezilerek süzülür. Elde edilen şıra tekrar tencereye alınıp ateşe konur ve şeker ilave edilir. Bie süre kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve soğuk olarak tüketilir.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 5    Eklenme Tarihi : 25 Kasım 2025 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi