Bulgurlu Taze Fasulye - Artvin
Bulgurlu Taze Fasulye Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg taze fasulye
- 2 adet orta boy domates
- 5 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz (silme)
- 10 su bardağı su
Bulgurlu Taze Fasulye Nasıl Yapılır
Soğanlar doğranarak tencerede eritilen tereyağı ve sıvıyağ ile yumuşayana kadar kavrulur. Tencereye domates ve biber salçası ile doğranmış domates eklenip bir kaç dakika daha kavrulur, üzerine yıkanıp doğranmış fasulyeler ilave edilir ve fasulyelerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edilir. Fasulyelerin üzerine su eklenip 30-35 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır. En son üzerine bulgur eklenip pişene kadar kaynatmaya devam edilir.
Sebze ve Ot Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9
Eklenme Tarihi :
20 Ekim 2025 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
20 Ekim 2025 Pazartesi