İrmik Tatlısı - Gümüşhane
İrmik Tatlısı Malzemleri Nelerdir
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Biraz limon rendesi
- Un
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır
Yumurtayı, zeytinyağını, yoğurdu mikserle iyice çırptıktan sonra irmiği de ilave edip çırpmaya devam edilir. İyice çırpıldıktan sonra unu da ilave edilir. Daha sonra kabartma tozuyla beraber limon kabukları da kırpılarak içerisine katılır. Daha önce hazırlanan şurup üzerine serpiştirilir. Arzu edilmesi halinde üzerine Hindistan cevizi ve fındık ezildikten sonra serpiştirilebilir. Servise sunulur.
Kaynak: Gümüşhane Gezi Rehberi
İrmik Tatlısı
Görsel Sahibi: Gümüşhane Gezi Rehberi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1704
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi