Şepe - Aksaray
Şepe Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı köy unu
- 1/2 çay kaşığı kaya tuzu
- 1/2 su bardağı ılık su
Şepe Nasıl Yapılır
Un, su ve tuz ile sertçe hamur yoğrulur, 30-40 cm ölçüde, ince açılarak sac üzerinde pişirilir. Şepe sıcakken üstüne tereyağı sürülür, içine çömlek peyniri dürülerek yenir.
Kaynak: Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri, 2018.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3275
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi