Kabak Döşemesi - Tokat
Kabak Döşemesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 4-5 adet kabak
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 tane kuru soğan
- 250 gram kıyma
- Dereotu
- Pul biber
- Tuz
Kabak Döşemesi Nasıl Hazırlanır?
Kabaklar yan yan kesilir. Kıyma kavrulur. İçine ince doğranmış soğan salça baharatlar ilave edilir. İçine pirinç ve 1 çay bardağı su konularak pişirilir, Hazırlanan pirinçli iç, tencerenin içine dizilen uzun dilimlenmiş kabakların üzerine yerleştirilir. Sonra pirinçlerin üzerine tekrar kabakları yerleştirerek salçalı su yapılarak üzerine dökülür. Üzerine istenirse yuvarlak kesilmiş domates ve dereotu ilave ederek kabaklar yumuşayana kadar kaynadıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
NOT: Kabaklar kızartılarak da bu yemek hazırlanabilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kabak Döşeme
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4535
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2020 Perşembe