Lokma - Bartın
Lokmaya gabartma da denilmektedir.
Lokma Malzemeleri Nelerdir
- Hamuru İçin
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- Tuz
- Aldığı kadar un
Kızartmak İçin
Lokma Nasıl Yapılır
Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Mayalanması için 1 saat bekletilir. Hamur küçük parçalar halinde kaşıkla alınarak kızan sıvıyağın içine atılır. Kızaran hamurlar sıvıyağdan çıkarılır ve servis edilir.
Lokma
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6251
Eklenme Tarihi :
07 Ekim 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı