­ LOKMA | Kültür Portalı

Lokma - Bartın

Lokmaya  gabartma da denilmektedir.

Lokma Malzemeleri Nelerdir

  • Hamuru İçin
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

       Kızartmak İçin

  • 2 lt sıvıyağ

Lokma Nasıl Yapılır

 Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Mayalanması için 1 saat bekletilir. Hamur küçük parçalar halinde kaşıkla alınarak kızan sıvıyağın içine atılır. Kızaran hamurlar sıvıyağdan çıkarılır ve servis edilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5919    Eklenme Tarihi : 07 Ekim 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı