Şap Köfte - Bartın
Şap Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 850 g dana kıyma
- 150 g kuzu kıyma
- 50 g soğan
- 30 g galeta unu
- 5 g tuz
- 5 g kimyon
- 5 g karabiber
- 5 g kekik
- 5 g pul biber
Şap Köfte Nasıl Yapılır
Köfte için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır ve yoğundur. Üzeri kapatılarak 60 dk dolapta bekletilir. Tekrar tezgahın üzerine vurarak yoğurulur. 60 dakika daha buzdolabında bekletildikten sonra kıyma makinesinde çektirilir. 30 gramlık parçalar halinde yuvarlanarak elle hafifçe bastırılır. Meşe kömüründen hazırlanarak ızgarada sık sık çevrilerek pişirilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Şap Köfte
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10225
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı