Keme - Ankara
Keme Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg keme
- 100 g sivri biber
- 250 g domates
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 250 g margarin
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Keme Nasıl Yapılır
Kemeler bol su ile yıkanır. Yıkandıktan sonra yüzeyi ince bir şekilde soyulur, Soyulan kemeler küp küp doğranır. Tavaya yağ koyulur, yağ ısındıktan sonra kemeler tavaya atılır. Bir çay kaşığı tuz ilave edilerek, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir. Üzerine ince doğranmış sivri biber konularak 10 dakika kemeyle birlikte pişer. Sonra küp doğranmış domates ilave edilir. 1 çay kaşığı pul biber atılır. Kısık ateşte pişirilir. Servis Şekli Piştikten sonra servis tabağına alınır, üzerine süslemek için maydanoz konulur ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da konulabilir.
Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Keme
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4220
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı