Unlu Ispıt Dolması - Bartın
Unlu Ispıt Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ıspıt yaprağı
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı beyaz un
- 2 adet soğan
- Yeteri kadar su
- Tuz
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri İçin:
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
Unlu Ispıt Dolması Nasıl Yapılır
Taze ıspıt yaprakları temizlendikten sonra haşlanır. Ayrı bir kapta un ve mısır unu su ile hamur haline getirilip yoğrulur. Ardından doğranan soğanlar ve baharatlar ilave edilir. Hazırlanan iç yaprağa konularak sarılır ve tencereye dizilir. Üzeri için hazırlanan sos dökülerek yeterince su konur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Piştikten sonra servis edilir.
Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bartın Geleneksel Mutfak
Unlu Ispıt Dolması
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15250
Eklenme Tarihi :
05 Kasım 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2022 Pazartesi