Mercimekli Mantı - Bilecik
Mercimekli Mantı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı mercimek
Mercimekli Mantı Nasıl Hazırlanır
Mercimek, tuz, su katılarak haşlanır ve ezilir. Un, tuz ve su katılarak yoğrulur. (Kulak memesi yumuşaklığandan biraz sert olacak) Hamur açılır kare şeklinde kesilir. İçine harç konulur, fiyonk (bohça) şeklinde kapatılıp yağlanmış tepsiye dizlilir. Tepsi ocağın üstünde yada fırında çevire çevire kızartılır. Üzeri kapanana kadar sıcak su dökülür, bir miktar tuz katılarak pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli terayağı dökülüp servis yapılır.

Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
85
Eklenme Tarihi :
03 Ekim 2023 Salı
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi