Bıldırcın Kebabı - Bilecik
Bıldırcın Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 5 Adet bıldırcın
- 50 gr. tereyağı
- 2 adet patates
- 1diş sarımsak
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet soğan
- Karabiber ve tuz
Bıldırcın Kebabı Nasıl Yapılır
Bıldırcının tüyleri yolunup tütsülenir ve güzelce yıkanır. Düdüklü tencerenin dibine tereyağı konur ve bıldırcınlar yağda hafif kızartılır. Üzerine 2 su bardağı su, 1 soğan, 1 diş sarımsak ve karabiber, tuz eklenir. 25 dakika pişirilir. Tencereden çıkartılarak mini fırın tepsisine alınır. Halka halinde kızartılan patates, yine halka halinde kesilen biber ve domates tepsiye dizilerek pembeleşinceye kadar bekletilir. Bakır tabağa alınarak özenle tanzim edilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005
Bıldırcın Kebabı
Görsel Sahibi: Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Dosyası
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12760
Eklenme Tarihi :
10 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Nisan 2022 Çarşamba