­ ETLİ BOLU MANTISI | Kültür Portalı

Etli Bolu Mantısı - Bolu

Etli Bolu Mantısı Malzemeleri Nelerdir (Yoğurtlu)

  • 500 g un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su

İç Malzemesi için:

  • 250 g kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • Süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Nane

Etli Bolu Mantısı Nasıl Yapılır

Kulak memesinden biraz katıca yoğrulan hamur pazılara ayrılır. Oklava ile ince olarak yufka şeklinde açılır. Açılan yufka yaklaşık 4-5 cm.lik kareler şeklinde kesilir. Hazırlanan iç malzemesinden hamurların köşelerine yakın bir yere konur. Diğer köşe onun üzerine kapatılarak üçgen mantılar oluşturulur. Kaynayan tuzlu, sıvı yağlı suya atılan mantılar pişince üzerine soğuk su dökülür. Süzülen mantılar servis tabağına alınır. Üzerine önce bol sarımsaklı yoğurt, sonra da tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirilir. Üzerine nane dökülerek servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 761    Eklenme Tarihi : 30 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi