Etli Bolu Mantısı - Bolu

Etli Bolu Mantısı Malzemeleri Nelerdir (Yoğurtlu)
- 500 g un
- 1 yumurta
- Tuz
- Su
İç Malzemesi için:
- 250 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber
- Maydanoz
Üzeri için:
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- Tereyağı
- Kırmızı biber
- Nane
Etli Bolu Mantısı Nasıl Yapılır
Kulak memesinden biraz katıca yoğrulan hamur pazılara ayrılır. Oklava ile ince olarak yufka şeklinde açılır. Açılan yufka yaklaşık 4-5 cm.lik kareler şeklinde kesilir. Hazırlanan iç malzemesinden hamurların köşelerine yakın bir yere konur. Diğer köşe onun üzerine kapatılarak üçgen mantılar oluşturulur. Kaynayan tuzlu, sıvı yağlı suya atılan mantılar pişince üzerine soğuk su dökülür. Süzülen mantılar servis tabağına alınır. Üzerine önce bol sarımsaklı yoğurt, sonra da tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirilir. Üzerine nane dökülerek servis yapılır.
Bolu Etli Mantı
Görsel Sahibi: Fatma Marmara
Bolu Etli Mantısı
Görsel Sahibi: Bolu İzzet Baysal Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi
Bolu Etli Mantı, keşli cevizli Bolu etli mantısı
Görsel Sahibi: Fazıl Karaduman
Bolu Etli Mantı, yoğurtlu soslu Bolu etli mantısı
Görsel Sahibi: Bolu il Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
761
Eklenme Tarihi :
30 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi