­ PAPAZ YAHNİ | Kültür Portalı

Papaz Yahni - Kütahya

Papaz Yahni Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5 kg koyun incik eti
  • 10-15 adet dikmecik soğan
  • 2 baş sarımsak
  • ½ fincan sirke
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tarçın
  • Yenibahar

Papaz Yahni Nasıl Yapılır

Etler bir tencerede haşlanır. İyice pişirince tencereden başka bir yere alınır. Suyun içine soğan ve sarımsak atılır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kenara ayırdığımız haşlanmış etler de tekrar tencereye konur, baharatları ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır. En son ½ fincan sirke ilavesi ile servise hazır olur. Sunum sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3366    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Mayıs 2024 Perşembe