Etli Haşlama - Hakkari
Etli Haşlama Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kemikli et ya da parça et
- 5-6 adet patates
- 10 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- Tuz
Etli Haşlama Nasıl Yapılır
Tencerede etler suyunu çekene kadar kavrulur. İçine istediğiniz şekilde soğanlar ilave edilir. Un ilave edilip kavrulur. Üzerine 2 lt sıcak su yavaş yavaş eklenir. Tuzu ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son patatesler ilave edilir ve patatesler de yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Haşlama
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3422
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2023 Perşembe