Karışık (Nakışlı) Dolma - Gaziantep
Karışık (Nakışlı) Dolma Malzemeleri Nelerdir
- 750 g yağlı kıyma
- 1 kg dolmalık patlıcan
- 500 g sert domates
- 500 g biber (kırmızı veya yeşil)
- 500 g olgun domates (içi için )
- 500 g pirinç
- 3 baş orta boy soğan
- 2 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Bahar
- 1 bardak limon suyu
Karışık Dolma Nasıl Yapılır
Tüm sebzeler yıkanır, ayıklanır, içleri oyulur temizlenir. Olgun domateslerin kabukları soyulur, ufak doğranır soğan ve sarımsaklar ince kıyılır. Yıkanan pirince kıyma doğranmış domates soğan sarımsak baharat ve salçalar ilave edilerek karıştırılır. Oyulan sebzelere sıkıştırılmada içine doldurulur. Ağızları ya kapakları ile yada kesilmiş domates dilimleri ile kapatılır. Tencereye önce patlıcanlar, sonra biberler, en üste de domatesler yerleştirilir. Üzerine dolma taşı oturtulur dolmaları basacak kadar sıcak su konur tuz atılarak pişirilir dolmalar pişmeye yakın ekşi ilave edilir 10–15 dk ekşi ile kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır suyu süzülür ve servis yapılır
Karışık (Nakışlı) Dolma
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Karışık (Nakışlı) Dolma
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Karışık (Nakışlı) Dolma
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4719
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi