­ YUMURTALI TAZE FASULYE | Kültür Portalı

Yumurtalı Taze Fasulye - Hakkari

Yumurtalı Taze Fasulye Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg taze fasulye
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz

Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır

Fasulyeler haşlanır, suyu süzülür ve kavrulması için kızdırılmış yağa bırakılır. Sık sık karıştırılarak kavrulan fasulyelerin üzerine yumurtalar kırılır. İsteğe göre üzerine içine pul biber eklenen kızdırılmış yağ gezdirilir. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt da dökülebilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3720    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba