Ispanak Çorbası - Çanakkale
Ispanak Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 250 gr ıspanak
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı un
- 5 diş sarımsak
- yarım çay bardağı sirke
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- 7 su bardağı su
Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
İnce ince doğranan soğan, salça ve yağla pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranan ıspanaklar kavrulmakta olan soğana eklenir ve ıspanaklar yumuşayana kadar kavrulur. 6 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Bir kâsede un, 1 su bardağı su ile çırpılır ve kaynamaya başlayan ıspanağın içine yavaş yavaş yedirilir. Yedirilirken 15 dakika süre ile karıştırılır. Sürenin bitiminde ocaktan indirilir. Sarımsaklar dövüldükten sonra tuz ve sirke ile karıştırılarak çorbaya katılır. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra servis edilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2688
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Haziran 2022 Perşembe