­ ISPANAK ÇORBASI | Kültür Portalı

Ispanak Çorbası - Çanakkale

Ispanak Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 250 gr ıspanak
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sirke
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 7 su bardağı su 

Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır

İnce ince doğranan soğan, salça ve yağla pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranan ıspanaklar kavrulmakta olan soğana eklenir ve ıspanaklar yumuşayana kadar kavrulur. 6 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Bir kâsede un, 1 su bardağı su ile çırpılır ve kaynamaya başlayan ıspanağın içine yavaş yavaş yedirilir. Yedirilirken 15 dakika süre ile karıştırılır. Sürenin bitiminde ocaktan indirilir. Sarımsaklar dövüldükten sonra tuz ve sirke ile karıştırılarak çorbaya katılır. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 2860    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Haziran 2022 Perşembe