Kuru Bamya Çorbası - Kayseri
Kuru Bamya Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 200 g kuru bamya
- 250 g kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet limon
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yağlama Nasıl Yapılır
- Kuru bamyalar sirke, tuz ve 5 su bardağı su ile 5-7 dakika haşlanır. Daha sonra soğuk suyla yıkanır. Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Ufak doğranmış etler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. 7-8 dakika kadar daha kavurduktan sonra salça, kuru bamyalar, limon suyu ve baharatlar eklenir. Üzerine yeterince su ilave edilerek 15-20 dakika kısık ateşte pişirip servis edilir.
Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019
Kuru Bamya Çorbası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuru Bamya Çorbası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5569
Eklenme Tarihi :
22 Eylül 2023 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba