­ UN HELVASI | Kültür Portalı

Un Helvası - Çankırı

Un Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 ölçü tereyağı
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 2 ölçü un

Şerbeti İçin:

  • 1 ölçü şeker
  • 1 ölçü su

Un Helvası Nasıl Yapılır

Su ve şeker kaynatılır. Tencerede tereyağı eritilir, eritilmiş tereyağına sıvı yağ katılıp un da ilave edilir. Miyanesi gelince şekerli su üzerine dökülür ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Suyunu çekince biraz dinlendirilir, şekil verilir.

Görüntülenme Sayısı : 2619    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2025 Pazartesi