Mimbar Dolması - Çorum
Mimbar Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 5 kişilik 2 kuzu bağırsağı
- 1,5 su bardağı bulgur düğülü
- Yarım kg domates
- 100 g yeşil biber
- 2 baş soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 3 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber ve karabiber
Mimbar Dolması Nasıl Yapılır
Kuzu bağırsakları tuzlu sirkeli suda temizlenir, ters yüz edilir. Düğül, soğan, maydanoz, yeşil biber, domates ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. Bağırsaklar bu içle doldurulur, ağızları dikilir. Tencereye dizilip üzerlerini geçecek kadar su ile pişirilir. Servis edilir. İstenirse haşlanmış mimbarlar süzülüp tereyağında kızartılarak da servis edilebilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4571
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
19 Eylül 2022 Pazartesi