­ MİMBAR DOLMASI | Kültür Portalı

Mimbar Dolması - Çorum

Mimbar Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 5 kişilik 2 kuzu bağırsağı
  • 1,5 su bardağı bulgur düğülü
  • Yarım kg domates
  • 100 g yeşil biber
  • 2 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 3 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber ve karabiber

Mimbar Dolması Nasıl Yapılır

Kuzu bağırsakları tuzlu sirkeli suda temizlenir, ters yüz edilir. Düğül, soğan, maydanoz, yeşil biber, domates ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. Bağırsaklar bu içle doldurulur, ağızları dikilir. Tencereye dizilip üzerlerini geçecek kadar su ile pişirilir. Servis edilir. İstenirse haşlanmış mimbarlar süzülüp tereyağında kızartılarak da servis edilebilir.

Görüntülenme Sayısı : 4571    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 19 Eylül 2022 Pazartesi