­ BULAMAÇ TATLISI | Kültür Portalı

Bulamaç Tatlısı - Isparta

Bulamaç Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

Bulamaç Tatlısı Tarifi (4-6 Kişilik) Hazırlama Süresi: 3-5 dakika Pişirme Süresi: 15 dakika

  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Bulamaç Tatlısı Nasıl Hazırlanır

Su, şeker ve un bir kapta unun pütürleri gidene kadar çırpılır. Ocağa alınıp ağır ağır karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Sıcakken üzerine tereyağı kızdırılıp dökülür. Kâselere alınan bulamacın üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 11046    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2023 Cuma