Meneviş Yoğurtlaması  - Denizli
                
                
                    Meneviş Yoğurtlaması Malzemeleri Nelerdir
	- 250 g kurutulmuş meneviş
 
	- 250 g  taze asma yaprağı
 
	- ½ çay bardağı pilavlık bulgur
 
	- 2 adet pırasa
 
	- 1 bağ dereotu
 
	- Tereyağı
 
	- Pul biber
 
	- Tuz
 
Meneviş Yoğurtlaması Nasıl Yapılır
Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır. Pırasa ve dereotu ince ince doğranır, tereyağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenip, kavurmaya devam edilir. Daha sonra meneviş ve asma yaprağı da eklenip biraz daha kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek, içine pul biber konur ve kızartılarak servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilir. Sıvı yağda kurutulmuş biber kızartılarak üzeri süslenir. Soğuk olarak servis yapılır. 
Tarif: Leyla KUYLUK Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
meneviş yoğurtlaması
                                            Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        9416   
                            Eklenme Tarihi :
                                23 Şubat 2013 Cumartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                22 Eylül 2022 Perşembe