Dönderme - Kırıkkale
Dönderme Malzemeleri Nelerdir
- 1 yufka
- 1 yumurta
- 1 kaşık tereyağı
Dönderme Nasıl Yapılır
Tavaya tereyağı konarak eritilir. Yufkanın içerisine yumurta kırılarak tavaya sığacak şekilde katlanır. Tereyağı kızınca yufka tavaya konur. İki yüzü de pisince ikinci bir yufkaya sarılarak dürüm yapılır. Yumurta yerine peynir de konulabilir. Arzuya göre içi boş olarak da yapılır.
Kırıkkale Geleneksel Mutfak
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7669
Eklenme Tarihi :
25 Aralık 2012 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Ocak 2024 Çarşamba