Ayran Aşı  - Erzurum
                
                
                    Ayran Aşı Malzemeleri Nelerdir   (Yaklaşık 10-15 kişilik)
	- 1000 g yoğurt
 
	- 500 g aşurelik buğday
 
	- 20 g özel amaçlı buğday unu
 
	- 20 g taze veya salamura edilmiş aşotu ( Coriandrum Sativum)
 
	- 30 g tereyağı
 
	- 250 g yağsız kıyma
 
	- 5 g karabiber
 
	- 4 litre su
 
	- 1 adet orta boy kuru soğan
 
	- 36 g tuz
 
Ayran Aşı Nasıl Yapılır
Aşurelik buğday 2 litre su ile yaklaşık olarak 30 dakika haşlanır. Yoğurt un ile karıştırılarak başka bir tencereye alınır ve haşlanan aşurelik buğdaya 2 litre ılık su eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Bir kapta yağsız kıyma, tuz ve karabiber karıştırılarak avuç içinde yuvarlanarak 1 cm çapında köfteler kızartılmak üzere hazırlanır ve başka bir tabağa alınır.  Farklı bir tavada soğanlar küçük küp şeklinde doğranıp yaklaşık 5 dakika pembeleşinceye kadar tereyağı ile kavrularak pişen çorba tenceresine ilave edilir. Ardından kızartılan köftelerde çorba tenceresine eklenir. 10 dakika ilave edilen malzemelerin beraber pişmesi sağlanır. Ocağın altı kapatılmadan 2 dakika önce aşotu da eklenerek karıştırılır. Ayran aşı çorbası sıcak sıcak servis edilir.
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Ayran AŞI
                                            Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        11665   
                            Eklenme Tarihi :
                                25 Nisan 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                30 Kasım 2022 Çarşamba