­ SOĞAN KEBABI | Kültür Portalı

Soğan Kebabı - Gaziantep

Soğan Kebabı  Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g kıyma
  • 1 kg küçük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi
  • tuz
  • karabiber

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebapılar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5362    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2023 Çarşamba